Batoane cu seminte de in si de mac

de Valclaudia in Piine, 10 Iul 2016 | 2748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un plic de drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri seminte de in
  • 250 ml apa minerala
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 pachet de unt gras usor sarat (82% grasime)
  • 1 ou mare de casa pentru uns
  • seminte de mac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Batoane cu seminte de in si de mac:

Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.

Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.

La final picuram uleiul de  masline, framantam un aluat elastic.

Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Infainam masa de lucru.

Impartim aluatul in 12 portii.

Fiecare portie de aluat se intinde cu sucitoarea in foaie subtire, apoi se unge intreaga suprafata cu unt gras usor sarat (pe care l-am topit 30 secunde la microunde).

Rulam strans aluatul uns, obtinem forma de baton pe care il vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si trecem la urmatorul pana epuizam tot aluatul.

Batem oul de casa cu un praf de sare, apoi ungem toate batoanele cu ou iar la final presaram seminte de mac peste toate batoanele.

Dam tava la cuptor si coacem batoanele cca 30 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).,

Scoatem batoanele coapte din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu seminte de in si de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

11.07.2016, 08:10

super!

-Licurici- 1

11.07.2016, 08:26

Ce-mi plac! Super pufoase si gustoase!

stefy_a 1

11.07.2016, 19:54

cine le poate rezista? arata foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painite de post, cu chimen